SKYFLY bruiloft DJ in Mittelberg Oostenrijk


Begin maart mocht DJ Rene namens SKYFLY DJ Shows naar Mittelberg Oostenrijk voor het verzorgen van de muziek op de bruiloft van Tony en Geisje. Rene verteld graag over zijn bevindingen tijdens deze bijzondere trip.

‘Dat SKYFLY mooie opdrachten voor mij als DJ heeft wist ik, maar recent kwam de vraag of ik een bruiloft wilde draaien in Mittelberg Oostenrijk.
Volgens mij heb ik 10 seconde nagedacht en ‘Ja’ gezegd. Enige tijd later was het zover en stond er een bus klaar om te vertrekken naar de bergen. In alle vroegte reed ik naar van de parkeerplaats Van der Valk Hengelo waar ik de weddingplanner, fotograaf en de ambtenaar van de Burgerlijke stand zou ophalen. Met een paar stops onderweg waren wij mooi op tijd in Oostenrijk.


Die avond waren wij door het bruidspaar uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de pre party. In het donker met de gondel omhoog naar een bijzonder fraaie skihut waar men ons opwachtte met glühwein en waar we werden volgestopt met allerlei Oostenrijkse delicatessen, waaronder apfelstrudel. Een man op trekharmonica omlijste de avond muzikaal.
Aan het einde van de avond kwamen wij aan in ons appartement en vielen allen als een blok in slaap om de dag erop fris te zijn voor de grote dag.

Zaterdagmorgen – de grote dag. De fotograaf ging samen met het bruidspaar foto’s maken, de weddingplanner en ambtenaar gingen naar de locatie op de berg waar het huwelijk voltrokken zou worden en ik, bleef nog een paar uurtjes in m’n bed want het zou een latertje kunnen worden.
De hele dag was fantastisch. Het bruidspaar kwam de berg af skiën samen met hun zoons en de vader van de bruid. De ambtenaar van de burgerlijk stand heeft een tranen trekkend verhaal over hun leven verteld en daarna kwam het diner. Na het diner en de nodige glazen met procenten werd iedereen naar buiten gestuurd zodat ik kon opbouwen. De tafels moesten eruit, iets dat een hele klus
bleek omdat ze dit nooit deden. Uiteindelijk kwam alles goed. Vooraf had het bruidspaar aangegeven geen feest/volks muziek en daar heb ik mij aangehouden. Ik ben de avond begonnen met (op verzoek) de Scene, de Dijk, Doe Maar etc maar ben doorgegaan met lekkere disco, top40 hits en de avond eindigde met stevige muziek van Nirvana, AC-DC, Golden Earing etc. Op een bepaald moment stonden de vrienden en familie rond het bruidspaar en dat was een mooie inkopper voor de sirtaki. Daarna Brabant van Guus Meeuwis, want wat kun je beter draaien voor een groep mensen uit Brabant.
Het bruidspaar laaiend enthousiast en de avond was fantastisch maar (te) snel voorbij… Rond 01.00 uur was het einde en rond 02.00 uur trok ik het dekbed over mij heen.

De dag erop nog een ontbijtje op de piste en waren wij klaar voor de terug reis.
Een intensief maar geweldig weekend en voor mij als DJ iets moois om op terug te kijken… welk bruidspaar volgt? Ik ben beschikbaar 😃’

Maak kennis met SKYFLY via de webinar op zaterdag 17 februari 2018

Thuis vanaf de bank kijken naar een SKYFLY DJ show

Hoe fijn zou het zijn om thuis vanaf de eigen bank een beeld te krijgen van een SKYFLY show. Dat kan! Op zaterdag 17 februari 2018 om 21.00 uur organiseren wij namelijk een SKYFLY Live Demo. Tot een uur lang kunnen jullie mee kijken naar een van onze DJ’s en laten wij jullie wat extra opties zien, zoals bijvoorbeeld onze saxofonist, of zangeres tijdens jullie feest, maar ook LEDuplights, het effect van een nevelmachine en nog veel meer. Heb je vragen of opmerkingen? Deze kun je meteen met Robin en Lisette bespreken via de chat.

Hoe kun je de webinar volgen?

Aanmelden voor de webinar kan via deze pagina: SKYFLY Live demo. Na het registeren krijg je een link toegestuurd, waarmee je op zaterdag 17 februari om 21.00 uur de demo online kunt bijwonen. Meer informatie over de SKYFLY live demo of een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Boarding with SKYFLY

Afgelopen maandag 14 augustus was de eerste dag van een reeks bijzondere speciale middagen voor trouw-en feestlocaties waar wij veel mee samenwerken. Dit als dank voor de bijzondere en fijne samenwerking. Thema van deze middag was “Boarding with SKYFLY”. We namen ze mee in een prachtige sloep door de grachten van Amsterdam met ter afsluiting een heerlijk en gezellig diner bij Loetje aan de Kade. Super gezellig en … prachtig weer! Bekijk het filmpje voor een impressie van de dag!

WINACTIE: Win een complete bruiloft show!

SKYFLY geeft een complete bruiloft DJ show inclusief extra sfeeropties met een totaalwaarde van €950,- weg! Gaan jullie binnenkort trouwen en zijn jullie nog op zoek naar een spetterende show voor de bruiloft? Doe dan snel mee met deze unieke actie! Meld je aan, verzamel zo veel mogelijk stemmen en wie weet komen wij straks jullie bruiloftsfeest onvergetelijk maken!

> Doe mee met de winactie!
> Bekijk de deelnemers

BLOG – Bruiloft in Kroatië

Toen mij gevraagd werd of ik in juni/juli een bruiloft wilde draaien op een prachtige locatie in Kroatië, hoefde ik niet lang na te denken. Ik zag het al voor me: eerst een mooie bruiloft draaien met aansluitend een week vakantie. Ik hoefde dan ook niet veel moeite te doen om mijn vriendin ervan te overtuigen om mee te gaan.

Maanden na het eerste contact met Mark & Thomas was het op dinsdag 27 juni dan zo ver. Onze reis naar Hvar, Kroatië ging beginnen. Met een SKYFLY bus volgeladen met de prachtige luxe DJ-show en natuurlijk verlichting vertrokken wij naar Kroatië. We hadden 3 reisdagen ingepland om donderdagavond op tijd bij het welkomstdiner aan te kunnen schuiven. Op deze manier was de reis ook erg relaxed en kwam ik als DJ ook fris en fruitig op bestemming aan! En wat voor een bestemming… maar daarover later meer!

 

Eerst terug naar het begin. De kennismaking met het bruidspaar. Dit behoeft enige uitleg. Mark & Thomas wonen in Londen en via de alom bekende zoekmachine zijn ze bij SKYFLY terecht gekomen. Het contact voorafgaand aan de bruiloft ging dan ook via Skype. Via verschillende gesprekken werden alle wensen duidelijk, maar ook alle praktische zaken omtrent de reis en locatie waren goed geregeld voor vertrek. Het was een goede manier het bruidspaar te leren kennen en zo aan te voelen hoe hun speciale dag met muziek aangekleed moest worden.

Donderdagmiddag arriveerden we in Split, waarna we met de veerboot overgingen naar het eiland Hvar. Het prachtige weer en de ontspannen toeristen brachten ons helemaal in een relaxte feeststemming. Na een boottocht van 2 uur reden we het eiland Hvar op. Daar hadden we nog een prachtige route van zo’n 15 kilometer over een bergachtige weg te rijden alvorens we aankwamen in Hvar – town. Daar hebben we ons hotel opgezocht en door de goede voorbereiding van Mark en Thomas hadden we de perfecte parkeerplek zo dicht mogelijk bij het autovrije centrum van Hvar – town. Nadat we ons geïnstalleerd hadden in het hotel, hebben we een taxi genomen naar een mini dorpje, een paar kilometer verderop; genaamd Milna. Daar was het welkomstdiner voor alle gasten van de bruiloft en wij voelden ons zeer vereerd daar ook voor te zijn uitgenodigd. Het was op een prachtige plek tussen allemaal olijfbomen, vlak aan de kust. Dit was ook de eerste kennismaking in levende lijve met Mark en Thomas. Na alle skypegesprekken was dit een super leuk moment, zelfs mijn vriendin had het gevoel dat ze hen al kende door al mijn verhalen na de gesprekken. We kwamen in een warm bad terecht van vrienden en familie van het bruidspaar en hadden een geweldige avond!

Vrijdag was het dan zo ver, de dag van de bruiloft. We begonnen op tijd met opbouwen. Vanwege het autovrije centrum moest alle apparatuur met elektrische karretjes van de parkeerplaats naar de trouwlocatie gebracht worden. Aangekomen bij de locatie waren daar allerlei mensen met de aankleding bezig om er echt een sprookjesachtige plek van te maken. In het lekker brandende zonnetje gingen ook wij aan de slag. De witte DJ-show paste perfect op deze locatie, waar ook witte gordijnen, stoelen en andere aankleding gebruikt werd. De ceremonie vond plaats aan het eind van de middag rond 17.00 uur. Mark en Thomas hebben er voor gekozen om ook tijdens de ceremonie, de borrel en het diner gebruik te maken van mij als DJ. De ceremonie was erg mooi en heel intiem! Vervolgens verplaatste iedereen zich naar het borrel / receptie gedeelte en kon het echte feesten langzaamaan beginnen. Waar ik tijdens de ceremonie nog een beetje aan de zijkant van de ruimte opgesteld stond, verplaatste ik de DJ booth tijdens het diner naar een prominentere plek, om zo het middelpunt van de ruimte te worden. Hierna kon het feest echt beginnen! Aangezien de internationale gasten alle moeite hadden gedaan om bij deze bruiloft aanwezig te kunnen zijn, want de gasten kwamen letterlijk van over de hele wereld, was iedereen duidelijk van plan er echt een onvergetelijk feest van te maken. Het geweldige uitzicht op zee en aan de andere kant de haven met al zijn lichtjes maakten er echt een feeërieke avond van!

Na afloop van het feest zou de apparatuur wederom met de elektrische karretjes naar de bus getransporteerd worden. Echter zijn we hier tegen een typisch voorbeeld van miscommunicatie aangelopen, want de mannen van de elektrische karretjes waren al naar bed gegaan. Gelukkig was de manager van de locatie erg welwillend om mee te zoeken naar een oplossing en kon uiteindelijk de apparatuur tijdelijk opgeslagen worden achter de bar (met slot). Ook wist hij ons een ‘geheime’ route te vertellen zodat we volgende ochtend met de bus bij de locatie konden komen en zo niet meer afhankelijk waren. Dit vergde heel wat van mijn chauffeurskunsten, maar het was uiteindelijk natuurlijk wel erg handig om de bus gewoon voor de deur te kunnen parkeren. Deze locatie “Bonj les Bains” viel sowieso op door haar professionaliteit op het gebied van de organisatie van deze bruiloft en het was erg prettig met ze samen te werken.

Nu we alles weer netjes in de bus hadden zitten, kon ook onze vakantie dan echt beginnen! In deze week hebben we het prachtige eiland kunnen leren kennen en lekker kunnen relaxen in de heerlijke zon. Ook zijn we nog een (extra) avondje heerlijk uit eten geweest met Mark en Thomas, die ons wederom uitnodigde in een prachtig restaurantje aan het strand. Voor mij als DJ was deze reis weer een prachtige belevenis die ik aan mijn DJ-ervaringen kan toevoegen!

Geluidsrestricties

Bij het organiseren van een personeelsfeest, jubileum of bruiloft zijn er veel dingen om rekening mee te houden. Zo is het bijvoorbeeld slim om van tevoren na te vragen tot hoelaat het feest gehouden mag worden. Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden is of er een geluidsrestrictie geldt. Het zou namelijk zonde zijn als jouw feest afloopt met een fikse boete. Wanneer geldt er een geluidsrestrictie? Een geluidsrestrictie geldt vaak bij locaties die gevestigd zijn in een woonwijk, stadscentrum of gebied dat valt onder de milieuwet. Op deze locaties mag er dan beperkt geluid worden geproduceerd. Het is dus slim om goed na te vragen of er een geluidsrestrictie geldt, en wat de decibelwaarde is. Op mijn gekozen locatie geldt een geluidsrestrictie, wat nu? Heb jij een locatie gekozen waar een geluidsrestrictie geldt, maar wil je toch graag deze locatie behouden voor je feest? Gelukkig kunnen onze SKYFLY DJ’s rekening houden met de maximale decibelwaarde. Wanneer deze maximale waarde dusdanig laag is, dat het niet geschikt is voor een knallend feest, bieden we een andere oplossing: Silent DJ!

Hoe hard klinkt een decibel?

In de onderstaande tabel zijn voorbeelden gegeven van het geluidsniveau van diverse bronnen.

dB(A)BelevingVoorbeelden
0Hoordrempel
10Net hoorbaarNormale ademhaling, vallend blad
20Erg stilRadiostudio, boomblaadjes in de wind, fluisteren op 1.5 m 30 Erg stil Bibliotheek (30-40 dB), zacht gefluister op 5 m, opnamestudio 40 Huiskamer, slaapkamer, rustig kantoor, rustige woonbuurt, vogels bij zonsopkomst, zacht geroezemoes in een klas.
50RustigLicht autoverkeer op 30 m, eigen kantoorkamer, regen, koelkast, in het bos
55Koffiezetapparaat, elektrische tandenborstel (50-60 dB)
60IndringendAirconditioning (50-75 dB), normale conversatie, wasmachine (50-75 dB), vaatwasser (55-70 dB), naaimachine, wasdroger, pianospel (60-70 dB), F16A straaljager op 6000 m hoogte (59 dB)
70Storend bij telefonerenVerkeer op de snelweg, druk kantoor, elektrisch scheerapparaat (50-80 dB), stofzuiger (60-85 dB), geluid van hard staande TV, auto op 15 m, fortissimo zingen op 1 m afstand
75Elektrische mixer, koffiemolen (70-80 dB), druk restaurant (70-85 dB), F16A straaljager op 3000 m hoogte (74 dB)
80HinderlijkWekkeralarm op 0.7 m, haardroger (60-95 dB), rumoerig kantoor, zwaar verkeer (80-85 dB) op 15 m, toilet doorspoelen (75-85 dB), deurbel, rinkelende telefoon, fluitende ketel, gemotoriseerde maaimachine (65-95 dB), machinaal handgereedschap, pneumatisch gereedschap op 15 m, kamermuziekorkestje (75-85 dB), klassieke gitaar van dichtbij
85Handzaag, mixer met ijs (83 dB), foodprocessor (80-90 dB), F16A straaljager op 1500 m hoogte, geluid van vliegtuig door de geluidsbarrière (80-89 dB)
90Zeer hinderlijk, gehoorbeschadiging na 8 uZware vrachtwagen op 15 m, bulldozer op 15 m, druk stadsverkeer, mixer (80-90 dB), tractor, vrachtwagen, schreeuwend praten, gejuich bij rustig sportevenement, gillend kind, passerende motorfiets, kleine luchtcompressor
95Elektrische drilboor, op de snelweg rijden met open dak, viool (84-103 dB), fluitspel van dichtbij (85-111 dB), trombone van dichtbij (85-114 dB), F16A straaljager op 600 m hoogte
100Zeer luidZware vuilniswagen, naar vuurwerk kijken, metro (90-115 dB), machine in fabriek, klas in timmerschool, motorfiets (95-110 dB), sneeuwmobiel, danszaal, boom box, diesel vrachtwagen, ketelslager, grote luchtcompressor, pneumatische beitel, krachtig spuitend gaslek, versnellingsbak auto, in de auto op drukke snelweg, F16A straaljager op 300 m hoogte
110Extreem luidHeimachine, rockconcert (110-130 dB), schreeuwen in iemands oor, gillend huilende baby, speelgoed piepbeestje dicht tegen het oor, motorzaag, bladblazer, disco, drukke videospelhal, symfonieorkest gemiddeld niveau, onveilige walkman op zijn hardst (112 dB), op een sneeuwmobiel rijden, zandstralen, hard spelende radio of hifi, F16A straaljager op 90 m hoogte
115Krijsende metrowielen
120Luidste menselijke stem, autoclaxon op 1 m, startend vliegtuig op 70 m, klinkhamer, kettingzaag (120-125 dB), hameren op een spijker, pneumatische boor (100-120 dB), zware machine, sirene van ambulance, voetbal in het stadion (117 dB), klas met schreeuwende kinderen
125Hifi in de auto (normale installatie), piek van symfonieorkest (120-137 dB)
130Donderslag (120-130 dB), pneumatische hamer, zeer krachtige boormachine, luchtalarm, slagwerksectie van orkest, stock-car race, grote ventilator van 100000 kuub/u
135Pijngrensvolgens andere bron Sommige luide speelgoedpiepbeestjes
140Luchtalarmsirene van dichtbij, vliegtuigen op vliegdekschip, propellervliegtuig van dichtbij, straalvliegtuig op 300 m (135-145 dB)
150Permanente gehoorschadeStartend straalvliegtuig van dichtbij, artillerie op 150 m, voetzoeker, knallen van een ballon (157 dB), piek van rockconcert of normaal niveau nabij de luidsprekers
160Ramjet van dichtbij, vuurwerk op 1.5 m, geweerschot (163 dB), pistoolschot (166 dB)
170Schot van krachtig hagelgeweer
180Onherstelbare gehoorschadeRaketlanceerplatform
194Saturnus raket

Silent DJ

Een silent DJ is uitermate geschikt voor locaties met een strenge geluidsrestrictie. Deze nieuwe manier van muziekbeleving wordt steeds vaker ingezet. Het geluid gaat bij een silent DJ niet via de geluidsboxen de zaal in, maar alle gasten krijgen een hoofdtelefoon op waarmee ze de muziek kunnen beluisteren. Zo geniet iedereen persoonlijk van de muziek waar hij/zij van houdt. En het dansen wordt er niet minder om!

Meer informatie?

Wil je graag meer informatie ontvangen over geluidsrestricties of silent DJ? Neem dan gerust contact op met SKYFLY. Wij staan graag voor je klaar om het perfecte feest te organiseren op jouw droomlocatie!

Trotse winnaar van de ZIWA Award!

‘Trots mogen wij meedelen dat wij de ZIWA Award hebben gewonnen.’
ZIWA is de afkorting voor Zankyou International Wedding Awards. Awards verkozen door professionals uit eigen sector. Professional tot professional. ZIWA wordt elk jaar gehouden in 14 landen en erkend uitmuntendheid en service aan bruiloften leveranciers

Wij zijn weer ontzettend trots en willen iedereen bedanken voor het vertrouwen in SKYFLY.

Wil je weten wie er nog meer heeft gewonnen? Kijk op http://www.zankyou.nl/ziwa/2016 voor alle winnaars in Nederland.

NL-ziwa2016-comunicar-rrss-1

 

Een ‘nieuw’ gezicht; Welkom Remy!

Een ‘nieuw’ gezicht bij SKYFLY, al is Remy niet helemaal nieuw. Hij is al een tijd bruiloft DJ bij SKYFLY, maar sinds kort ook contactpersoon voor bruidsparen en de zakelijke markt. Remy stelt zich graag even voor.
 ‘Hoi, mijn naam is Remy Dik. Ik ben 30 jaar en ik woon in Dordrecht. 
Kort over mij. Ik ben vanaf mijn 14e jaar actief als DJ. In het begin kwam ik vooral op schoolfeesten, in cafés en sportverenigingen. Al snel wilde ik meer en heb mezelf gespecialiseerd als allround DJ voor onder andere bruiloften. Want hoe gaaf is het om als DJ de gasten van het bruidspaar te vermaken? Heel gaaf! 
Iedere keer een uitdaging, variërende leeftijden van de gasten en verschillende feestlocaties. Voor ieder wat wils toch? Mijn doel voor elk feest: “iedereen vertrekt met een glimlach en terugdenkend aan een fantastisch feest”.
 
Nieuw bij Skyfly
Vanaf oktober ben ik bij Skyfly verantwoordelijk voor de zakelijke markt en daarnaast ben ik een van de contactpersonen voor bruidsparen en de feestlocaties. Met mijn jarenlange ervaring als DJ op bruiloften en bedrijfsfeesten, weet ik als geen ander wat een goed feestje is. Deze ervaring, mijn enthousiasme en 100% inzet zal ik dan ook gebruiken om samen het feest tot in de puntjes te verzorgen. 
 
Tot snel? 
Muzikale groeten van Remy’

Dé vraag.

Wil je met mij trouwen?

Wanneer stel je deze vraag nou eigenlijk?

Dit kan het hele jaar door, maar wij zien toch wel twee pieken.SKYFLY huwelijksaanzoek winterSKYFLY huwelijksaanzoek zomer

Rond Kerst en Oud & Nieuw gaan veel mannen op hun knieën, evenals de vakantieperiode in de zomer.

 

 

Tijdens het Nationaal Trouw Onderzoek van TopTrouwLocaties beantwoorden 1138 bruidsparen vragen over hun trouwdag. Daar kwam uit dat in 90% van de gevallen de man het initiatief nam en dé vraag stelde. Een paar antwoorden over hoe en waar het aanzoek plaatsvond kun je hieronder vinden.

toptrouwlocaties, trouwonderzoek

Bron: http://www.toptrouwlocaties.nl/trouwonderzoek-2016/